Pikantní mexická polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 1 kostka máslo 5 ks rajčata 2 l voda 1 ks citron 2 ks párek 1 hrst arašídy 0 hrnků červená čočka 2 lžíce bílý jogurt podle chuti sůl pažitka kari koření chilli koření římský kmín mletý koriandr mletý černý pepř chia semínka
Postup Pikantní mexická polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Ve větším hrnci necháme rozpustit kostku másla velkou asi jako krabička od sirek a zpěníme na ní na jemno nakrájenou cibuli. Asi po dvou minutách přidáme polévkovou lžíci mletého koriandru, chilli koření a kari pastu. Pokud nemáme, postačí obyčejné kari se špetkou sušeného chilli koření.
Dále vsypeme menší lžíci semínek chia. Červenou čočku (množství asi na půllitr) propláchneme a vmícháme do našeho hrnce. Dolijeme vodou a přidáme nakrájené párky, ale nejsou nutné.
Do hrnce přidáme rajčatový protlak, nebo nakrájená rajčata z plechovky, případně si můžeme rozmixovat v hrníčku několik obyčejných rajčat. Celý hrnek potom vmícháme do polévky. Přidáme polévkovou lžíci bílého jogurtu, prolisovaný česnek, nastrouhanou citronovou kůru, nasekanou pažitku, římský kmín, pepř a sůl.
Pikantní mexickou polévku vaříme asi 15 minut a zhruba 2 minuty před koncem vsypeme hrst arašídů.
Pikantní mexickou polévku je nejlepší podávat s kousky opečené tortilly, ale dá se to docela s užitkem sníst i bez tortilly.