Pikantní mexická polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 kostka máslo
5 ks rajčata
2 l voda
1 ks citron
2 ks párek
1 hrst arašídy
0 hrnků červená čočka
2 lžíce bílý jogurt
podle chuti
sůl
pažitka
kari koření
chilli koření
římský kmín
mletý koriandr
mletý černý pepř
chia semínka

Postup přípravy receptu

  1. Ve větším hrnci necháme rozpustit kostku másla velkou asi jako krabička od sirek a zpěníme na ní na jemno nakrájenou cibuli. Asi po dvou minutách přidáme polévkovou lžíci mletého koriandru, chilli koření a kari pastu. Pokud nemáme, postačí obyčejné kari se špetkou sušeného chilli koření.

  2. Dále vsypeme menší lžíci semínek chia. Červenou čočku (množství asi na půllitr) propláchneme a vmícháme do našeho hrnce. Dolijeme vodou a přidáme nakrájené párky, ale nejsou nutné.

  3. Do hrnce přidáme rajčatový protlak, nebo nakrájená rajčata z plechovky, případně si můžeme rozmixovat v hrníčku několik obyčejných rajčat. Celý hrnek potom vmícháme do polévky. Přidáme polévkovou lžíci bílého jogurtu, prolisovaný česnek, nastrouhanou citronovou kůru, nasekanou pažitku, římský kmín, pepř a sůl.

  4. Pikantní mexickou polévku vaříme asi 15 minut a zhruba 2 minuty před koncem vsypeme hrst arašídů.

  5. Pikantní mexickou polévku je nejlepší podávat s kousky opečené tortilly, ale dá se to docela s užitkem sníst i bez tortilly.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!