Pikantní omáčka na těstoviny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 20 dkg šunka 2 ks rajče 10 dkg niva 2 ks šalotka 1 balíček zelené olivy 1 ks červená paprika 2 kelímky sladká smetana 10 dkg houby ve sladkokyselém nálevu 20 dkg pršut 1 kopeček světlá hotová jíška příloha 1 balíček těstoviny olivový olej
Postup Pikantní omáčka na těstoviny recept
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny či gnocchi uvaříme podle návodu a po scezení omastíme olivovým olejem.
Zeleninu očistíme. Šalotku nasekáme nadrobno. Rajčata nařízneme, spaříme, oloupeme a rozdrtíme. Papriku nakrájíme na tenké nudličky a olivy nasekáme. Šunku a pršut nakrájíme na nudličky.
Na trošce olivového oleje osmažíme šalotku, přidáme šunku a pršut, lehce osmahneme. Pak přidáme nadrcená rajčata, houby, červenou papriku a olivy. Kdo má rád, může i dát černé. Do omáčky nadrobíme nivu, necháme lehce rozpustit a zalijeme smetanou. Pikantní omáčku krátce povaříme a zahustíme sušenou světlou jíškou. Kdo má rád ostré, může přidat chilli. Solí je dobré šetřit, pršut i niva jsou dost výrazné!
Pikantní omáčku na těstoviny používáme na přelití těstovin či bramborových noků.
Místo pršutu můžeme použít tenké plátky sušených a zauzených šunek prodávaných v lahůdkách. Tato ingredience je dost důležitá, protože dává pokrmu ten správný, lehce uzený šmrnc.