Pikantní omáčka na těstoviny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg šunka
2 ks rajče
10 dkg niva
2 ks šalotka
1 balíček zelené olivy
1 ks červená paprika
2 kelímky sladká smetana
10 dkg houby ve sladkokyselém nálevu
20 dkg pršut
1 kopeček světlá hotová jíška
příloha
1 balíček těstoviny
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny či gnocchi uvaříme podle návodu a po scezení omastíme olivovým olejem.

  2. Zeleninu očistíme. Šalotku nasekáme nadrobno. Rajčata nařízneme, spaříme, oloupeme a rozdrtíme. Papriku nakrájíme na tenké nudličky a olivy nasekáme. Šunku a pršut nakrájíme na nudličky.

  3. Na trošce olivového oleje osmažíme šalotku, přidáme šunku a pršut, lehce osmahneme. Pak přidáme nadrcená rajčata, houby, červenou papriku a olivy. Kdo má rád, může i dát černé. Do omáčky nadrobíme nivu, necháme lehce rozpustit a zalijeme smetanou. Pikantní omáčku krátce povaříme a zahustíme sušenou světlou jíškou. Kdo má rád ostré, může přidat chilli. Solí je dobré šetřit, pršut i niva jsou dost výrazné!

  4. Pikantní omáčku na těstoviny používáme na přelití těstovin či bramborových noků.

  5. Místo pršutu můžeme použít tenké plátky sušených a zauzených šunek prodávaných v lahůdkách. Tato ingredience je dost důležitá, protože dává pokrmu ten správný, lehce uzený šmrnc.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!