Pikantní panenka v listovém těstě recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 1 ks vejce 4 plátky šunka rukola 1 balíček listové těsto 100 ml zakysaná smetana 2 ks vepřová panenka 2 - 3 lžíce ostrý kečup mletý černý pepř mleté chilli koření
Postup Pikantní panenka v listovém těstě
Postup přípravy receptu
-
Vepřové panenky očistíme a rozkrojíme na poloviny tak, aby nám vznikly 4 porce. Maso potřeme olejem, ochutíme solí, pepřem a chilli kořením. Naloženou panenku necháme v chladu alespoň 2 hodiny rozležet. Pak maso zprudka opečeme ze všech stran na oleji a necháme zchladnout
Oloupaný česnek prolisujeme a promícháme se zakysanou smetanou a ostrým kečupem. Směs podle chuti osolíme a opepříme. Listové těsto rozválíme na tenký plát. který rozdělíme na 4 kusy a potřeme kečupovou směsí. Na každý díl klademe plátek šunky, několik lístků rukoly a špalíček opečené panenky. Těsto s masem důkladně uzavřeme do "balíčků", potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí nebo sezamovým semínkem
Panenku v listovém těstě pečeme v troubě předehřáté asi na 200 °C přibližně 25 - 30 minut dozlatova
Zapečené panenky v listovém těstě necháme asi 5 minut odpočinout, pak je rozkrojíme nebo nakrájíme na plátky a podáváme. Vhodnou přílohou je bramborová kaše a jinak upravené brambory, pokrm doplníme nakládanou zeleninou.