Pikantní stehýnka na pivu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
1 snítka rozmarýn
1 l pivo
olivový olej
mletý černý pepř
8 ks kuřecí stehno
1 lžíce třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Obranou snítku rozmarýnu nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rozmarýn, česnek, mletý černý pepř a sůl promícháme. Malá kuřecí stehýnka potřeme olivovým olejem a obalíme v rozmarýnové směsi

  2. Na kvalitní pánvi bez přidání oleje necháme stehýnka zhnědnout z obou stran. Hnědší stehýnka podlijeme sklenkou piva a pánev přikryjeme. Stehýnka sušíme a podle potřeby podléváme zbytkem piva. V polovině vaření přidáme třtinový cukr promíchaný s pivem a stehýnka dovaříme do změknutí

  3. Pikantní stehýnka na pivu podáváme s rýží nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!