Pikantní stehýnka na pivu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek sůl 1 snítka rozmarýn 1 l pivo olivový olej mletý černý pepř 8 ks kuřecí stehno 1 lžíce třtinový cukr
Postup Pikantní stehýnka na pivu
Postup přípravy receptu
-
Obranou snítku rozmarýnu nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rozmarýn, česnek, mletý černý pepř a sůl promícháme. Malá kuřecí stehýnka potřeme olivovým olejem a obalíme v rozmarýnové směsi
Na kvalitní pánvi bez přidání oleje necháme stehýnka zhnědnout z obou stran. Hnědší stehýnka podlijeme sklenkou piva a pánev přikryjeme. Stehýnka sušíme a podle potřeby podléváme zbytkem piva. V polovině vaření přidáme třtinový cukr promíchaný s pivem a stehýnka dovaříme do změknutí
Pikantní stehýnka na pivu podáváme s rýží nebo bramborem.