Pikantní tresčí kousky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej 2 - 3 lžíce vývar petrželka 2 ks bílek 3 lžíce sojová omáčka citronová šťáva 2 lžíce škrobová moučka 3 ks jarní cibulka 1 ks malý pórek 4 lžíce sladká chilli omáčka 1 ks chilli paprika 500 g rybí filety (treska)
Postup Pikantní tresčí kousky
Postup přípravy receptu
-
Tresčí filety omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme odležet. Rozmrazené rybí maso osušíme, nakrájíme na nudličky široké asi 2 cm, které promícháme s bílky a škrobovou moučkou
Pórek a jarní cibulku očistíme a nakrájíme na jemná kolečka. Chilli papričku zbavíme jadérek a nakrájíme na jemné kostičky
Na oleji zprudka opečeme nudličky tresky, následně zmírníme teplotu a vmícháme chilli papričku, pórek a cibulku. Za stálého míchání vše restujeme asi 1 minutu. Pak směs podlijeme vývarem, sladkou chilli omáčkou a sojovou omáčkou. Jakmile směs zhoustne, vmícháme usekanou petrželku a pokrm odstavíme z tepla
Pikantní tresčí kousky podáváme s vařenou rýží a zeleninovým salátem.