Pikantní zálivka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
3 lžíce bazalka
230 ml ocet balsamico
700 ml olivový olej
2 lžíce sójová omáčka
2 lžíce dijonská hořčice
mletý černý pepř
1 lžička mletý třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si misku. Bazalku očistíme, opereme, osušíme a nasekáme najemno.

  2. Vsypeme do ní cukr a rozšleháme jej v octu. Pak přidáme olej, hořčici, sójovou omáčku a sůl s pepřem podle chuti. Zálivku prošleháme a nakonec vmícháme bazalku.

  3. Pikantní zálivku přelijeme do sklenice. Pikantní zálivku skladujeme v lednici, kde vydrží až týden. Zálivka se hodí do jakéhokoliv salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!