Pikao kefírový moučník recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 150 ml olej 200 g cukr krupice 300 g hladká mouka hrubá mouka na vysypání 2 lžičky jedlá soda olej na vymazání 5 lžic tekutý med 1 ks vejce (L) 5 lžic pikao pikao 500 ml jahodové kefírové mléko
Postup Pikao kefírový moučník
Postup přípravy receptu
-
V jedné misce smícháme veškeré tekuté ingredience, ve druhé suché ingredience. Do tekutého základu za pomalého šlehání přimícháme sypký základ a vymícháme polotuhé těsto. Pomocí stěrky těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný středně velký plech
Pikao kefírový moučník vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 165 °C, až se nám ani uprostřed nelepí na špejli (asi 40 - 50 minut). Ke konci přikryjeme alobalem, aby se nám nepřipálila
Ještě teplý moučník cik-cak pokapeme pikaem a necháme vychladnout
Pikao kefírový moučník podáváme nakrájený na kostky.