Pikao tiramisu recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 4 ks vejce 2 ks žloutek 200 g cukr krupice 140 g cukr moučka 2 ks mascarpone 2 kelímky kysaná smetana 2 balíčky vanilkový cukr 400 g hladká mouka 2 ks tavený sýr černá káva černá káva holandské kakao 2 dl pikao pikao
Postup Pikao tiramisu
Postup přípravy receptu
-
Plech vymažeme a vysypeme nebo pouze vyložíme pečícím papírem. Můžeme použít velký plech a těsto rozdělit na tři díly, nebo malý plech a těsto prokrojit dvakrát
Žloutky utřeme s cukrem do světlé pěny. Pak přidáme mouku a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech, vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme max. na 175 °C asi 20 minut
Na krém vyšleháme mascarpone, žloutky, obdélníky taveného sýru, smetany a cukr. Do krému přidáme pikao a znovu prošleháme. Pokud je krém příliš hustý, přidáváme po trochách silnou černou kávu, až získáme krém, který nám půjde krásně mazat. Krém si rozdělíme na 3 díly
Upečený vychladlý korpus rozdělíme na 3 díly. Spodní díl pokapeme jemně kávou (případně kávovým likérem) a lehce potřeme pikaem. Na pikao přijde třetina krému. Druhý díl lehce potřeme pikaem a potřenou stranou přiklopíme na krém. Druhý díl opět jemně pokapeme kávou a lehce potřeme pikaem. Na pikao přijde druhá třetina krému. Třetí díl také lehce potřeme pikaem a potřenou stranou přiklopíme na krém. Povrch tiramisu opět jemně pokapeme kávou, potřeme pikaem a namažeme zbylý krém. Povrch uhladíme a bohatě posypeme kakaem
Pikao tiramisu uložíme do chladničky minimálně na 2 hodiny, ale raději přes noc, uležet.