Pikao tiramisu recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
2 ks žloutek
200 g cukr krupice
140 g cukr moučka
2 ks mascarpone
2 kelímky kysaná smetana
2 balíčky vanilkový cukr
400 g hladká mouka
2 ks tavený sýr
černá káva
černá káva
holandské kakao
2 dl pikao
pikao

Postup přípravy receptu

  1. Plech vymažeme a vysypeme nebo pouze vyložíme pečícím papírem. Můžeme použít velký plech a těsto rozdělit na tři díly, nebo malý plech a těsto prokrojit dvakrát

  2. Žloutky utřeme s cukrem do světlé pěny. Pak přidáme mouku a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech, vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme max. na 175 °C asi 20 minut

  3. Na krém vyšleháme mascarpone, žloutky, obdélníky taveného sýru, smetany a cukr. Do krému přidáme pikao a znovu prošleháme. Pokud je krém příliš hustý, přidáváme po trochách silnou černou kávu, až získáme krém, který nám půjde krásně mazat. Krém si rozdělíme na 3 díly

  4. Upečený vychladlý korpus rozdělíme na 3 díly. Spodní díl pokapeme jemně kávou (případně kávovým likérem) a lehce potřeme pikaem. Na pikao přijde třetina krému. Druhý díl lehce potřeme pikaem a potřenou stranou přiklopíme na krém. Druhý díl opět jemně pokapeme kávou a lehce potřeme pikaem. Na pikao přijde druhá třetina krému. Třetí díl také lehce potřeme pikaem a potřenou stranou přiklopíme na krém. Povrch tiramisu opět jemně pokapeme kávou, potřeme pikaem a namažeme zbylý krém. Povrch uhladíme a bohatě posypeme kakaem

  5. Pikao tiramisu uložíme do chladničky minimálně na 2 hodiny, ale raději přes noc, uležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!