Piškot s fíky, ananasem a kiwi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
30 g solamyl
20 g ořechy
60 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
30 g hladká mouka
na ozdobu
2 ks fíky
2 ks kiwi
4 ks kompotovaný ananas
krém
20 g cukr moučka
5 g želatina
1 lžička citronová kůra
1 kelímek bílý smetanový jogurt (250g)
podle potřeby
tuk na vymazání
strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáváme žloutky a oba druhy cukru. Nakonec vmícháme mouku smíchanou se solamylem a jemně mletými ořechy.

  2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (max. 22cm) a v předehřáté troubě pečeme 10 - 12 minut na 200 °C. Necháme trochu vychladnout a pak piškot opatrně vyklopíme.

  3. Želatinu namočíme, necháme nabobtnat a pak ji vymačkáme a mírně zahřejeme. Smícháme ji s jogurtem i cukrem a krém uložíme do chladničky. Když začne jogurtový krém tuhnout, namažeme ho na piškot.

  4. Kiwi oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Fíky opláchneme a nakrájíme také na plátky. Kolečka ananasu necháme okapat. Exotické ovoce ozdobně rozložíme na piškot. Postupujeme od kraje, ovoce klademe na sebe jakoby do špičky a směrem ke středu.

  5. Před podáváním necháme piškot s fíky, ananasem a kiwi vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!