Piškotová roláda s broskvemi a kokosovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
4 ks vejce
80 g cukr krystal
90 g hladká mouka
krém
250 g máslo
125 g cukr moučka
100 g strouhaný kokos
0 kelímků smetana ke šlehání
na obalení
strouhaný kokos
podle chuti
3 ks broskev

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků a bílky si vyšleháme se špetkou soli do hustého sněhu. V jiné misce si vyšleháme žloutky s cukrem a pomalu přidáváme prosátou mouku. Do této hmoty opatrně zamícháme připravený sníh a těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem.

  2. Těsto pečeme v předehřáté troubě při 220 °C přibližně 5 - 10 minut. Těsto musí být lehce růžové, budeme-li péct příliš dozlatova, plát se při rolování zlomí. Po vyjmutí z trouby placku smotáme i s pečícím papírem. Po chvíli opět rozmotáme, odejmeme pečící papír a necháme vychladnout.

  3. Mezitím si připravíme krém. V malém kastrolu krátce svaříme smetanu ke šlehání, strouhaný kokos a cukr. Tuto směs necháme chvíli zchladnout a poté zamícháme do másla a vyšleháme krém. Je-li krém moc řídký, necháme ještě ztuhnout v lednici.

  4. Placku potřeme 3/4 připraveného krému a poklademe broskve bez slupky pokrájené na malé kousky. Srolujeme, zbytkem krému pomažeme roládu z vrchu a posypeme strouhaným kokosem. Broskve lze nahradit ovocem stejného typu - meruňkami, švestkami nebo dokonce i mangem.

  5. Piškotovou roládu s broskvemi a kokosovým krémem nakrájíme a servírujeme na talířcích jako jemný sladký zákusek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!