Piškotová roláda s broskvemi a kokosovým krémem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 4 ks vejce 80 g cukr krystal 90 g hladká mouka krém 250 g máslo 125 g cukr moučka 100 g strouhaný kokos 0 kelímků smetana ke šlehání na obalení strouhaný kokos podle chuti 3 ks broskev
Postup Piškotová roláda s broskvemi a kokosovým krémem recept
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme žloutky od bílků a bílky si vyšleháme se špetkou soli do hustého sněhu. V jiné misce si vyšleháme žloutky s cukrem a pomalu přidáváme prosátou mouku. Do této hmoty opatrně zamícháme připravený sníh a těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem.
Těsto pečeme v předehřáté troubě při 220 °C přibližně 5 - 10 minut. Těsto musí být lehce růžové, budeme-li péct příliš dozlatova, plát se při rolování zlomí. Po vyjmutí z trouby placku smotáme i s pečícím papírem. Po chvíli opět rozmotáme, odejmeme pečící papír a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme krém. V malém kastrolu krátce svaříme smetanu ke šlehání, strouhaný kokos a cukr. Tuto směs necháme chvíli zchladnout a poté zamícháme do másla a vyšleháme krém. Je-li krém moc řídký, necháme ještě ztuhnout v lednici.
Placku potřeme 3/4 připraveného krému a poklademe broskve bez slupky pokrájené na malé kousky. Srolujeme, zbytkem krému pomažeme roládu z vrchu a posypeme strouhaným kokosem. Broskve lze nahradit ovocem stejného typu - meruňkami, švestkami nebo dokonce i mangem.
Piškotovou roládu s broskvemi a kokosovým krémem nakrájíme a servírujeme na talířcích jako jemný sladký zákusek.