Piškotová roláda z hrubé mouky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks vejce
7 dkg cukr krupice
1 ks vanilkový cukr
5 dkg hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky do bílků.

  2. Žloutky a cukr vyšleháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh i s vanilkovým cukrem. Sníh postupně zamícháme ke žloutkům i s moukou. Těsto dáme na plech vyloženým papírem a pečeme asi 8 minut zprudka. Ještě teplý korpus stočíme a necháme vychladnout.

  3. Vychladlý korpus naplníme a piškotovou roládu ozdobíme podle fantazie.

  4. Piškotovou roládu necháme ztuhnout a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!