Piškotové řezy s rybízem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 40 g solamyl 40 g cukr moučka 40 hlávek cukr krystal 1 lžička citronová kůra 100 g polohrubá mouka náplň 4 ks žloutek 100 g cukr krupice 100 g cukr moučka 2 balíčky vanilkový cukr 300 g červený rybíz 2 ks tvaroh (250g) 1 ks smetana ke šlehání (250ml) na ozdobu 1 kapka červený rybíz podle potřeby hladká mouka na poprášení
Postup Piškotové řezy s rybízem recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Z bílků a mletého cukru vyšleháme tuhý sníh. Obě pěny spojíme a po trochách přidáváme mouku smíchanou se solamylem i citronovou kůrou.
Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 10-12 minut na 180°C. Korpus poprášíme moukou, překlopíme na utěrku a opatrně stáhneme papír.
Smetanu vymícháme s rybízem na tuhou šlehačku. Žloutky vyšleháme s mletým cukrem ve vodní lázni do husté pěny. Přimícháme tvaroh i oba druhy cukru. Nakonec smícháme s rybízovou šlehačkou.
Formu na chlebíček vyložíme fólií. Korpus rozkrájíme na čtyři díly. Jeden dáme na dno formy a dva po stranách. Na ně navrstvíme polovinu náplně a přiklopíme poslední díl korpusu. Ten překryjeme zbývající náplní, uhladíme a dáme na 2 hodiny do mrazničky.
Před podáváním necháme řez při pokojové teplotě 15 minut "povolit". Krájíme na plátky a zdobíme kuličkami červeného rybízu.