Piškotový koláč s nektarinkou recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

125 g cukr
8 lžic cukr
5 lžic olej
1 špetka sůl
2 ks vejce
5 lžic voda
550 ml voda
1/2 balíčku prášek do pečiva
125 g hladká mouka
3 ks nektarinka
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si piškot. Mouku prosijeme s práškem do pečiva a promícháme se špetkou soli. V misce prošleháme vodu s olejem. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ve velké míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny a postupně vmícháme vodu s olejem a mouku. Nakonec těsto odlečíme bílkovým sníhem. Těsto vlijeme do koláčové formy a upečeme při 180°C dozlatova. Piškotový korpus vyjmeme z formy a necháme vychladnout

  2. Omyté nektarinky vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Vanilkové pudinky promícháme s 5 lžícemi cukru a 250 ml vody. V kastrůlku přivedeme k varu 300 ml vody, ve které rozpustíme asi 3 lžíce cukru, poté přidáme nakrájené nektarinky. Ovoce krátce povaříme a zalijeme rozmíchaným pudinkovým práškem s cukrem a vše povaříme asi 2 - 3 minuty do zhoustnutí. Následně směs rozprostřeme na vychladlý korpus a necháme ztuhnout

  3. Vychladlý moučník nakrájíme na porce a podáváme ke kávě, nebo jen tak na chuť. Pokud není nutné vyhýbat se tukům, koláč vylepšíme šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!