Piškotový koláč s nektarinkou recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 125 g cukr 8 lžic cukr 5 lžic olej 1 špetka sůl 2 ks vejce 5 lžic voda 550 ml voda 1/2 balíčku prášek do pečiva 125 g hladká mouka 3 ks nektarinka 2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
Postup Piškotový koláč s nektarinkou
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si piškot. Mouku prosijeme s práškem do pečiva a promícháme se špetkou soli. V misce prošleháme vodu s olejem. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ve velké míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny a postupně vmícháme vodu s olejem a mouku. Nakonec těsto odlečíme bílkovým sníhem. Těsto vlijeme do koláčové formy a upečeme při 180°C dozlatova. Piškotový korpus vyjmeme z formy a necháme vychladnout
Omyté nektarinky vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Vanilkové pudinky promícháme s 5 lžícemi cukru a 250 ml vody. V kastrůlku přivedeme k varu 300 ml vody, ve které rozpustíme asi 3 lžíce cukru, poté přidáme nakrájené nektarinky. Ovoce krátce povaříme a zalijeme rozmíchaným pudinkovým práškem s cukrem a vše povaříme asi 2 - 3 minuty do zhoustnutí. Následně směs rozprostřeme na vychladlý korpus a necháme ztuhnout
Vychladlý moučník nakrájíme na porce a podáváme ke kávě, nebo jen tak na chuť. Pokud není nutné vyhýbat se tukům, koláč vylepšíme šlehačkou.