Sekaná z domácí pekárny recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 - 3 stroužky česnek
sůl
3 ks vejce
3 lžíce strouhanka
mléko
majoránka
2 ks rohlík
2 lžíce hladká mouka
drcený kmín
tvrdý sýr
mletý černý pepř
70 dkg míchané mleté maso

Postup přípravy receptu

  1. Dvě vejce uvaříme natvrdo. Česnek prolisujeme. Rohlíky nakrájíme na kostičky, v mléce je namočíme a potom trošku vymačkáme mléko. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle

  2. V míse smícháme mletá masa (hovězí a vepřové), přidáme sůl, mletý pepř, drcený kmín, jedno syrové vejce, strouhanku, mouku, majoránku, prolisovaný česnek, namočené rohlíky, promícháme a dáme asi na půl hodiny odpočnout

  3. Potom si směs rozdělíme na půl a první půlku vložíme do pekárny, přidáme náplň vařená vejce a sýr, nebo kdo co má rád. Přidáme druhou půlku mletého masa a uhladíme

  4. Zapneme pekárnu na program pečení. Mně stačila hodina pečení pro dokonalé upečení. Sekanou jsem nechala v pekárně dojít, než pekárna vychladla a nemusela jsem ji znova zapínat. Sekaná z pekárny je nižší, ale velmi dobrá

  5. Sekanou z domácí pekárny podáváme s bramborovou kaší nebo jen s brambory. Sekaná se dá jíst i na chlebu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!