Sekaná z domácí pekárny recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 - 3 stroužky česnek sůl 3 ks vejce 3 lžíce strouhanka mléko majoránka 2 ks rohlík 2 lžíce hladká mouka drcený kmín tvrdý sýr mletý černý pepř 70 dkg míchané mleté maso
Postup Sekaná z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Dvě vejce uvaříme natvrdo. Česnek prolisujeme. Rohlíky nakrájíme na kostičky, v mléce je namočíme a potom trošku vymačkáme mléko. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle
V míse smícháme mletá masa (hovězí a vepřové), přidáme sůl, mletý pepř, drcený kmín, jedno syrové vejce, strouhanku, mouku, majoránku, prolisovaný česnek, namočené rohlíky, promícháme a dáme asi na půl hodiny odpočnout
Potom si směs rozdělíme na půl a první půlku vložíme do pekárny, přidáme náplň vařená vejce a sýr, nebo kdo co má rád. Přidáme druhou půlku mletého masa a uhladíme
Zapneme pekárnu na program pečení. Mně stačila hodina pečení pro dokonalé upečení. Sekanou jsem nechala v pekárně dojít, než pekárna vychladla a nemusela jsem ji znova zapínat. Sekaná z pekárny je nižší, ale velmi dobrá
Sekanou z domácí pekárny podáváme s bramborovou kaší nebo jen s brambory. Sekaná se dá jíst i na chlebu.