Sekaná z hub recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce strouhanka 250 ml mléko 4 lžíce sádlo 1 bílek 800 g houby 2 ks menší cibule mletý pepř zelená petrželka
Postup Sekaná z hub
Postup přípravy receptu
-
Houby očistíme a rozkrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a na jemno pokrájíme. Cibuli zpěníme na rozehřátém sádle (3 lžíce sádla), přidáme houby, malé množství vody, osolíme, opepříme a podusíme doměkka. Vodu z hub necháme odpařit. Houby odstavíme a necháme chvíli chladnout
Housky namočíme na pár minut do mléka. Petrželku jemně nasekáme
Namočené housky vymačkáme a přidáme je k houbám. Přisypeme petrželku, koření podle chuti, vejce a důkladně vše promícháme. Směs zahustíme podle potřeby strouhankou. Z houbového těsta vytvarujeme šišku a vložíme ji do pekáčku, ve kterém jsme rozehřáli 1 lžíci sádla. Sekanou potřeme rozšlehaným bílkem a pečeme v troubě, za občasného podlévání, dozlatova. Houbovou sekanou necháme mírně vychladnout, pak teprve porcujeme
Houbovou sekanou podáváme s chlebem a čerstvou zeleninou nebo s bramborovou kaší
Do sekané můžeme přidat podle chuti i česnek s majoránkou.