Dobrá hrníčková bublanina s ovocem recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1/2 hrnku olej
2 ks vejce
1 hrnek mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
ovoce
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
olej na vymazání
polohrubá mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme všechny ingredience - prášek do pečiva, polohrubou mouku, mléko, vanilkový cukr (může být a nemusí), vejce, cukr krupici a olej.Všechny suroviny na těsto dobře zamícháme vařečkou, nebo použijeme ponorný mixér či robot

  2. Ovoce dobře omyjeme a nakrájíme podle daného druhu na kousky, nebo necháme celé. Lze použít jahody, ostružiny, rybíz, meruňky, třešně a jiné

  3. Plech vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Těsto vylijeme na plech, poklademe ovocem a vložíme do vyhřáté trouby. Bublaninu pečeme na 170 °C, až je povrch zlatavý, případně do těsta píchneme špejli. Pokud zůstane špejle suchá, máme hotovo

  4. Upečenou hrníčkovou bublaninu s ovocem nakrájíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!