Kuřecí nudličky v chřestu recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
olej
sůl
vývar
3 lžíce máslo
solamyl
1 ks bílek
400 g kuřecí prsa
mletý bílý pepř
citronová šťáva
1 svazeček jarní cibulka
75 ml portské víno
1/2 lžičky mletý zázvor
1 lžička ústřicová omáčka
1 balíček bílý chřest
3 lžíce omáčka Tamari bio

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, naklepeme a nakrájíme na nudličky. Masové nudličky ochutíme mletým zázvorem, pepřem a oloupaným prolisovaným česnekem. Vše promícháme s bílkem a obalíme v solamylu. Chřest zbavíme dřevnatých konečků, oloupeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na stejnoměrné kousky dlouhé asi 1,5 cm. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka

  2. Na rozpuštěném másle podusíme kousky chřestu do poloměkka, osolíme a odstavíme stranou. V hluboké pánvi na horkém oleji opečeme připravené kuřecí maso ze všech stran dorůžova. Pak přidáme jarní cibulku, vše krátce orestujeme a podlijeme vínem, ústřicovou omáčkou a Tamari. Jakmile se alkohol odpaří přiléváme ke kuřecím nudličkám podle potřeby vývar a omáčku zahustíme máčeným solamylem. Nakonec maso promícháme s podušeným chřestem a podle potřeby vše dochutíme citronovou šťávou

  3. Kuřecí nudličky v chřestu podáváme s dušenou jasmínovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!