Kuřecí nudličky v chřestu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek olej sůl vývar 3 lžíce máslo solamyl 1 ks bílek 400 g kuřecí prsa mletý bílý pepř citronová šťáva 1 svazeček jarní cibulka 75 ml portské víno 1/2 lžičky mletý zázvor 1 lžička ústřicová omáčka 1 balíček bílý chřest 3 lžíce omáčka Tamari bio
Postup Kuřecí nudličky v chřestu
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, naklepeme a nakrájíme na nudličky. Masové nudličky ochutíme mletým zázvorem, pepřem a oloupaným prolisovaným česnekem. Vše promícháme s bílkem a obalíme v solamylu. Chřest zbavíme dřevnatých konečků, oloupeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na stejnoměrné kousky dlouhé asi 1,5 cm. Cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka
Na rozpuštěném másle podusíme kousky chřestu do poloměkka, osolíme a odstavíme stranou. V hluboké pánvi na horkém oleji opečeme připravené kuřecí maso ze všech stran dorůžova. Pak přidáme jarní cibulku, vše krátce orestujeme a podlijeme vínem, ústřicovou omáčkou a Tamari. Jakmile se alkohol odpaří přiléváme ke kuřecím nudličkám podle potřeby vývar a omáčku zahustíme máčeným solamylem. Nakonec maso promícháme s podušeným chřestem a podle potřeby vše dochutíme citronovou šťávou
Kuřecí nudličky v chřestu podáváme s dušenou jasmínovou rýží.