Vegetariánské plněné papriky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
2 ks cibule
8 ks rajče
200 g rýže
mletý bílý pepř
200 ml zeleninový vývar
150 g strouhaný sýr
2 ks velká mrkev
1 lžička mletá sladká paprika
100 g tučný tvaroh
4 ks velká zelená paprika
200 g mražený zelený hrášek

Postup přípravy receptu

  1. Papriky očistíme, podélně rozkrojíme a zbavíme jádřinců. Rýži uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky

  2. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata omyjeme, nakrájíme na malé kostičky, promícháme s česnekem, osolíme, opepříme a necháme odležet

  3. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, vmícháme mrkev, hrášek, vše osolíme, podlijeme 100 ml vývaru a 5 minut podusíme. Zeleninu necháme okapat a vychladnout

  4. Směs k plnění paprik: Tvaroh ochutíme solí, červenou paprikou a pepřem. Potom vmícháme vychladlou podušenou zeleninu a rýži

  5. Dno zapékací mísy pokryjeme rajčaty a zakapeme olejem. Papriky naplníme a rozložíme na rajčata. Podlijeme vývarem a pečeme 15 - 20 minut při teplotě 200 °C. Nakonec vše zasypeme strouhaným sýrem, který necháme ještě krátce zapéci

  6. Na jednu porci počítáme dvě poloviny plněných paprik. Vhodnou přílohou k vegetariánským plněným paprikám jsou vařené brambory nebo pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!