Dobrá domácí veka recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 5 g sůl 1 ks vejce 250 ml mléko 500 g polohrubá mouka 50 g tuk na pečení tuk na pečení 1 balíček sušené droždí
Postup Dobrá domácí veka
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme mléko, vejce, tuk, mouku, droždí, cukr a sůl. Nastavíme program hnětení těsta a zapneme start. Nebo dáme do mísy uvedené ingredience, zaděláme těsto, dokud není hladké a nelepí se na stěny mísy. Necháme vykynout
Těsto rozdělíme na 2 nebo 3 díly podle toho, jak velké chceme veky mít. Z každého dílu vyválíme plát a zavineme. Necháme na plechu kynout cca 1/2 hodiny. Veky potřeme rozpuštěným tukem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 1/2 hodiny. Během pečení veky kontrolujeme, aby se moc nevypekly
Domácí veku používáme jako klasickou - na chlebíčky nebo místo běžného pečiva.