Dobrá domácí veka recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička cukr
5 g sůl
1 ks vejce
250 ml mléko
500 g polohrubá mouka
50 g tuk na pečení
tuk na pečení
1 balíček sušené droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme mléko, vejce, tuk, mouku, droždí, cukr a sůl. Nastavíme program hnětení těsta a zapneme start. Nebo dáme do mísy uvedené ingredience, zaděláme těsto, dokud není hladké a nelepí se na stěny mísy. Necháme vykynout

  2. Těsto rozdělíme na 2 nebo 3 díly podle toho, jak velké chceme veky mít. Z každého dílu vyválíme plát a zavineme. Necháme na plechu kynout cca 1/2 hodiny. Veky potřeme rozpuštěným tukem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 1/2 hodiny. Během pečení veky kontrolujeme, aby se moc nevypekly

  3. Domácí veku používáme jako klasickou - na chlebíčky nebo místo běžného pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!