Dobrá gulášová polévka recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl majoránka 1 ks cibule 150 g přední hovězí maso mletá sladká paprika mletý černý pepř mleté chilli 2 ks větší brambory 1 konzerva malý rajčatový protlak
Postup Dobrá gulášová polévka
Postup přípravy receptu
-
Na pár kapkách oleje osmahneme nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme nadrobno nakrájené maso a necháme zatáhnout. Lehce zaprášíme moukou, zamícháme. Přisypeme mletou sladkou papriku a chilli podle chuti. Zalijeme vodou. Osolíme, opepříme. Polévku necháme asi hodinu vařit
K provařené gulášové polévce přidáme na kostičky nakrájené brambory. Vaříme dalších asi 10 minut. Ke konci přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek a majoránku
Gulášovou polévku podle tohoto receptu podáváme nejlépe s čerstvým chlebem.