Čokoládový pudinkový závin recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 60 g máslo 150 g máslo 2 plátky máslo 200 ml mléko 300 ml mléko 2 ks bílek 150 g cukr krupice 80 g cukr moučka 460 g hladká mouka 42 g čerstvé droždí 4 lžíce holandské kakao 1 balení čokoládový pudinkový prášek
Postup Čokoládový pudinkový závin
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme náplň, aby stihla vychladnout. V nepřilnavém rendlíku si rozmícháme v mléce pudinkový prášek, kakao a cukr. Na sporáku uvaříme za stálého míchání pudink. Odstavíme a důkladně vmícháme změklé máslo. Na povrch horkého pudinkového krému přitiskneme potravinovou folii a necháme na chladném místě řádně vystydnout
Na přípravu těsta si do mísy odvážíme mouku, cukr, změklé máslo, zalijeme vlažným mlékem a rozdrobíme droždí. Ingredience v míse nahrubo vymísíme v těsto, následně přidáme vyšlehaný sníh z bílků se špetkou soli. Řádně vymísíme v bochník nelepivého těsta, pokud máme robota či ruční šlehač s háky, usnadníme si práci
Hotové těsto přemístíme bez kynutí na podsypaný vál a rozdělíme na 4 díly. Také zapneme troubu na 180 °C. Každý díl rozválíme na obdélník cca 30 x 20 cm, potřeme cca 3 lžícemi vychladlé náplně (krom okrajů) a smotáme v úzký závin. S těstem se velmi dobře pracuje. Každé dva prameny obtočíme navzájem
Oba zapletence přemístíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 40 minut
Dozlatova upečené čokoládové pudinkové záviny vytáhneme z trouby, ihned potřeme rozpuštěným máslem, necháme vychladnout a podáváme.