Čokoládový pudinkový závin recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 špetka sůl
60 g máslo
150 g máslo
2 plátky máslo
200 ml mléko
300 ml mléko
2 ks bílek
150 g cukr krupice
80 g cukr moučka
460 g hladká mouka
42 g čerstvé droždí
4 lžíce holandské kakao
1 balení čokoládový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme náplň, aby stihla vychladnout. V nepřilnavém rendlíku si rozmícháme v mléce pudinkový prášek, kakao a cukr. Na sporáku uvaříme za stálého míchání pudink. Odstavíme a důkladně vmícháme změklé máslo. Na povrch horkého pudinkového krému přitiskneme potravinovou folii a necháme na chladném místě řádně vystydnout

  2. Na přípravu těsta si do mísy odvážíme mouku, cukr, změklé máslo, zalijeme vlažným mlékem a rozdrobíme droždí. Ingredience v míse nahrubo vymísíme v těsto, následně přidáme vyšlehaný sníh z bílků se špetkou soli. Řádně vymísíme v bochník nelepivého těsta, pokud máme robota či ruční šlehač s háky, usnadníme si práci

  3. Hotové těsto přemístíme bez kynutí na podsypaný vál a rozdělíme na 4 díly. Také zapneme troubu na 180 °C. Každý díl rozválíme na obdélník cca 30 x 20 cm, potřeme cca 3 lžícemi vychladlé náplně (krom okrajů) a smotáme v úzký závin. S těstem se velmi dobře pracuje. Každé dva prameny obtočíme navzájem

  4. Oba zapletence přemístíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C cca 40 minut

  5. Dozlatova upečené čokoládové pudinkové záviny vytáhneme z trouby, ihned potřeme rozpuštěným máslem, necháme vychladnout a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!