Pizza se 4 druhy sýra recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- oregano 80 g parmazán 100 g gorgonzola 5 lžiček olivový olej 100 g fontina 100 g scamorza těsto sůl 0.5 hrnečku olivový olej vlažná voda 500 g hladká mouka 00 25 g pivní kvasnice
Postup Pizza se 4 druhy sýra recept
Postup přípravy receptu
-
Droždí necháme vzejít v teplé vodě. Na vál prosejeme mouku. Doprostřed vlijeme olej, kvásek, vmícháme špetku soli a zpracujeme těsto. Podle potřeby přidáváme vlažnou vodu. Těsto musí být suché a pružné. Vytvoříme z něj kouli, přikryjeme čistou utěrkou nebo pláténkem a dáme na 2 hodiny na teplé a suché místo.
Nakrájíme na nudličky scamorzu, fontinu na kostičky a na kostky gorgonzolu.
Těsto rozdělíme na 4 - 5 dílů, které vyválíme na kulaté placky a pokapeme olivovým olejem.
Nakrájené kousky syrů kromě parmazánu rozložíme na těsto a snažíme se je nemíchat. Nakonec pizzu posypeme oreganem.
Pizzu dáme do rozpálené trouby na 220 °C a pečeme 20 - 25 minut. Pizzu vyndáme, posypeme strouhaným parmazánem.
Pizzu se 4 druhy sýra ihned podáváme.