Pizza se slaninou a ančovičkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
slanina
česnek
šunka
ančovičky
tvrdý sýr
mozzarela
těsto
1 lžíce olej
0.2 lžíce sůl
1 kostka droždí
0 kg hladká mouka
250 ml studená voda
na potření
sladký kečup

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady a necháme na teplém místě asi 40 minut vykynout. Poté těsto rozdělíme na 2 poloviny, vyválíme (okraje vyvýšíme).

  2. Pizza těsto potřeme kečupem smíchaným s prolisovaným česnekem, posypeme oreganem a podle chuti klademe plátky šunky, slaniny, kousky ančoviček nebo čehokoli jiného a nakonec posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem a můžeme přidat plátky mozzarelly.

  3. Pizzu se slaninou a ančovičkami pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 10 - 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!