Plněné datle s endivií recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40 g mandle
1 svazek bazalka
2 lžíce olivový olej
5 plátků anglická slanina
mletá sladká paprika
10 ks čerstvé datle
40 g pesto ze sklenice
100 g endivie
na ozdobu
lístky bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Datle rozpůlíme a vyjmeme pecky. Na každou z deseti půlek dáme po půl lžičce pesta. Bazalku opereme, necháme okapat a lístky otrháme. Na naplněné datle dáme vždy po dvou až třech mandlích a několik lístečků bazalky. Poté naplněné datlové košíčky zakryjeme zbývajícími půlkami datlí.

  2. Plátky anglické slaniny po délce rozpůlíme a každou datli slaninou ovážeme a upevníme párátkem.

  3. Endivii opereme a necháme okapat. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a datle na něm dvě až tři minuty opékáme. Potom je vyjmeme, posypeme paprikou, naaranžujeme se salátovými listy na talíř, pokapeme zbylým olejem a ozdobíme lístky bazalky.

  4. Plněné datle s endivií ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!