Těstovinový salát s kuřecím masem podle Camela recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 250 g eidam 1 ks červená paprika 1 ks zelená paprika 1 ks žlutá paprika 0,5 ks salátová okurka 2 lžičky koření na gyros 150 g sterilovaná kukuřice 1 špetka mletý černý pepř 250 g cherry rajčata 350 g kuřecí řízek 2 lžičky koření na rajčata
Postup Těstovinový salát s kuřecím masem podle Camela
Postup přípravy receptu
-
Nejprve dáme asi 20 minut vařit kuřecí prsa nebo stehenní řízky ve vodě, kterou mírně osolíme. Poté co jsme dali vařit kuře, uvaříme těstoviny podle návodu na obalu v osolené vodě. Těstoviny uvaříme doměkka. Nejlépe použijeme takové těstoviny, které se nerozvařují
Během vaření si připravíme zeleninu a sýr do velké mísy. Nejprve nakrájíme papriky a okurku na drobné kousky (asi 1 x 1 cm). Dále nakrájíme sýr (také na asi 1 x 1 cm) a rajčata asi na 4 - 6 dílků. Otevřeme sterilovanou kukuřici v plechovce, vylijeme nálev, přidáme kukuřici k zelenině a dobře promícháme
Uvařené těstoviny i kuře slijeme a necháme je zchladnout. Kuře pak pokrájíme na drobné kousky (1 - 2 cm). Těstoviny i kuře dáme do mísy se zeleninou, přidáme koření na rajčata a koření na gyros. Později můžeme koření ještě přidat podle chuti. Nyní přidáme majonézu, směs pořádně promícháme a necháme v chladničce odstát 4 - 5 hodin
Těstovinový salát s kuřecím masem podle Camela podáváme samotný jako chutný hlavní chod nebo svačinu.