Plněné datle s mascarpone a vlašskými ořechy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 lžíce rum
50 g cukr moučka
12 ks datle
100 g mascarpone
0 lžiček mletá skořice
6 ks vlašské ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme mascarpone a moučkový cukr. Promícháme a přidáme sůl, mletou skořici a lžičku rumu. Namícháme do krému.

  2. Datle nožíkem otevřeme na půlky, ale neodřízneme druhou půlku. Odstraníme střed - jádro.

  3. Cukrářský sáček naplníme dochuceným mascarpone a vyplníme poloviční datle.

  4. Datle s mascarpone ozdobíme půlkou vlašského ořechu.

  5. Plněné datle s mascarpone a vlašskými ořechy uložíme do lednice alespoň na 2 hodiny a vytáhneme 10 minut před podáváním.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!