Plněné koláčky s podmáslím recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 100 g cukr 1 ks vejce 100 g máslo 2 lžíce podmáslí rybízový džem 1 balíček vanilkový cukr 250 g hladká mouka 2 lžičky kypřící prášek 1 kelímek řecký jogurt nebo zakysaná smetana
Postup Plněné koláčky s podmáslím
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme, promícháme s kypřícím práškem a oběma cukry. Doprostřed uděláme důlek, dokola rozdrobíme změklé máslo. Do středu dáme mléko a rozbijeme vejce. Propracujeme v hladké těsto, které necháme asi 15 minut odpočinout
Z těsta vyválíme placku 2,5 cm vysokou a vykrájíme kolečka o průměru asi 5 cm. Kolečka poklademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme podmáslím a zaprášíme lehce moukou. Upečeme v troubě předehřáté na 220 °C dorůžova. To trvá přibližně 15 - 20 minut
Ještě teplé koláčky podélně rozkrojíme. Prochladlé plníme dobrým pikantním džemem, jogurtem nebo zakysanou smetanou
Plněné koláčky s podmáslím podáváme jako moučník ke kávě nebo čaji. Můžeme je připravit místo lívanců i k večeři. Koláčky jsou určeny k rychlé spotřebě. Druhý den nejsou sice špatné, ale nejlépe chutnají čerstvé.