Plněné langoše podle chuti recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 lžíce cukr 1,5 lžička sůl 1 sklenka mléko uzenina 42 g droždí 500 g hladká mouka olej na smažení tvrdý sýr
Postup Plněné langoše podle chuti
Postup přípravy receptu
-
Ohřejeme necelou půl sklenky mléka, které osladíme lžící cukru. Do slazeného mléka rozdrobíme droždí a promícháme na kašičku. Na teplém místě necháme vzejít kvásek
Do mísy vysypeme půl kila mouky a z jednoho kraje ji osolíme. Z druhého kraje, kde není sůl, přidáme vzešlý kvásek a zbytek mléka. Potom začneme vařechou promíchávat
Jakmile se těsto přestane lepit na vařechu, těsto přikryjeme čistou utěrkou a necháme opět na teplém místě vykynout do dvojnásobného objemu
Těsto převrátíme na kuchyňský pomoučněný vál. Z těsta odebíráme menší kousky, z kterých vytvoříme míčky a necháme je dalších asi 10 minut odpočinout. Z těsta bude asi 10 langošů
Každý kousek těsta natahujeme na slabý langoš. Na polovinu položíme oblíbenou uzeninu a posypeme strouhaným sýrem. Druhou polovinou uzavřeme a kraje přimáčkneme. Takto uděláme i zbývající langoše
Plněné langoše smažíme v rozpáleném oleji na pár sekund z každé strany dozlatova a ihned je ukládáme na sací ubrousek
Plněné langoše podle chuti chutnají nejlépe teplé.