Plněné listy vinné révy recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 plátky citron 2 lžíce citronová šťáva 16 listů vinný list náplň 3 stroužky česnek sůl 1 lžíce petrželka 1 ks menší cibule mletý bílý pepř 200 g mleté maso 100 g dlouhozrnná rýže na potření 2-3 lžíce olej podle potřeby olivový olej na vymazání
Postup Plněné listy vinné révy recept
Postup přípravy receptu
-
Vinné listy krátce povaříme v osolené vodě s citronovou šťávou a plátky citronu. Zchladíme a necháme okapat, pak vyřízneme konce žeber a stonky.
Rýži propláchneme a uvaříme do poloměkka. Necháme okapat. Cibuli i česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Smícháme s rýží, přidáme mleté maso, nasekanou petrželku, ochutíme solí i pepřem a dobře promícháme.
Listy rozložíme a na každý dáme 2 lžíce náplně. Boční strany přehneme do středu a od spodního okraje listy stočíme. Včechna závitky naskládáme těsně k sobě do olejem vymazaného pekáčku, zalijeme vodou a přestříkneme citronovou šťávou.
Plněné vinné listy pečeme ve středně vyhřáté troubě, v zakrytém pekáčku asi 30 minut. Při podávání doplníme třeba jemnou jogurtovou omáčkou a čerstvou zeleninou.