Plněné papriky s rajskou omáčkou z čerstvých rajčat recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks bílá paprika omáčka 2 lžíce olej sůl 1 plátek máslo 1-2 kapky ocet 1 ks cibule 1 lžička tymián 4 ks rajče 1 lžíce cukr krupice 3 listy bobkový list 2 lžíce hladká mouka 4 kuličky celý černý pepř 4 kuličky celé nové koření náplň sůl 1 ks vejce 2 lžíce strouhanka 0.5 ks cibule 75 ml bílé víno mletý pepř 250 g mleté maso
Postup Plněné papriky s rajskou omáčkou z čerstvých rajčat recept
Postup přípravy receptu
-
Jako první si připravíme směs do paprik. Smícháme mleté maso s vejcem, na kostky nakrájenou cibulí, bílým vínem a zahustíme strouhankou. Směs osolíme a opepříme.
Touto směsí naplníme papriky, kterým jsme opatrně odřízli vršek a vyjmuli z nich semínka. Naplněné lusky si prozatím odložíme stranou.
Základem omáčky jsou rajčata. Velká rajčata na chvilku ponoříme do vroucí vody a následně oloupeme. Pokrájíme je na kostky a orestujeme je na jedné lžíci oleje. Přiklopíme pokličkou a rajčata dusíme. Po změknutí je rozmixujeme tak, abychom podrtili i semínka. Dále si rozehřejeme olej a máslo a přidáme najemno nakrájenou cibuli a plátky česneku. Chvíli smažíme a potom zaprášíme moukou. Přidáme koření a cukr a zalijeme rozmixovanými rajčaty. V případě potřeby dolijeme ještě hovězí vývar. Počkáme, až se všechny ingredience omáčky spojí a přidáme naplněné paprikové lusky. Plněné papriky s rajskou omáčkou z čerstvých rajčat vaříme zhruba 40 minut. Na závěr do rajské omáčky kápneme ocet a osolíme, popřípadě ještě dokořeníme.
Plněné papriky s rajskou omáčkou z čerstvých rajčat podáváme s rýží, knedlíky nebo těstovinami. Záleží na chuti.