Plněné papriky s rajskou omáčkou z čerstvých rajčat recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks bílá paprika
omáčka
2 lžíce olej
sůl
1 plátek máslo
1-2 kapky ocet
1 ks cibule
1 lžička tymián
4 ks rajče
1 lžíce cukr krupice
3 listy bobkový list
2 lžíce hladká mouka
4 kuličky celý černý pepř
4 kuličky celé nové koření
náplň
sůl
1 ks vejce
2 lžíce strouhanka
0.5 ks cibule
75 ml bílé víno
mletý pepř
250 g mleté maso

Postup přípravy receptu

  1. Jako první si připravíme směs do paprik. Smícháme mleté maso s vejcem, na kostky nakrájenou cibulí, bílým vínem a zahustíme strouhankou. Směs osolíme a opepříme.

  2. Touto směsí naplníme papriky, kterým jsme opatrně odřízli vršek a vyjmuli z nich semínka. Naplněné lusky si prozatím odložíme stranou.

  3. Základem omáčky jsou rajčata. Velká rajčata na chvilku ponoříme do vroucí vody a následně oloupeme. Pokrájíme je na kostky a orestujeme je na jedné lžíci oleje. Přiklopíme pokličkou a rajčata dusíme. Po změknutí je rozmixujeme tak, abychom podrtili i semínka. Dále si rozehřejeme olej a máslo a přidáme najemno nakrájenou cibuli a plátky česneku. Chvíli smažíme a potom zaprášíme moukou. Přidáme koření a cukr a zalijeme rozmixovanými rajčaty. V případě potřeby dolijeme ještě hovězí vývar. Počkáme, až se všechny ingredience omáčky spojí a přidáme naplněné paprikové lusky. Plněné papriky s rajskou omáčkou z čerstvých rajčat vaříme zhruba 40 minut. Na závěr do rajské omáčky kápneme ocet a osolíme, popřípadě ještě dokořeníme.

  4. Plněné papriky s rajskou omáčkou z čerstvých rajčat podáváme s rýží, knedlíky nebo těstovinami. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!