Plněné pečené brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
150 g máslo
2 ks rajčata
1 kg brambory
75 g ementál
0.5 svazku bazalka
pepř
1 ks okurka - sterilovaná

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme povolit. Bazalku omyjeme a dobře osušíme. Lístky otrháme a nasekáme nadrobno. Nasekanou bazalku přidáme do změklého másla, přidáme špetku soli a společně utřeme.

  2. Z utřeného másla vytvarujeme váleček, který zabalíme do alobalu a dáme jej do ledničky ztuhnout.

  3. Brambory velmi dobře omyjeme a dáme vařit ve slupce.

  4. Vejce dáme vařit natvrdo a poté je prudce zchladíme. Ihned je oloupeme a nastrouháme nebo nasekáme najemno.

  5. Slupku rajčat nakrojíme do měsíčků a spaříme je vřelou vodou. Oloupeme je, rozpůlíme a vydlabeme jadérka. Dužninu nakrájíme na malé kostičky.

  6. Okurku a sýr nastrouháme nahrubo.

  7. Rozpálíme si troubu na 180 °C.

  8. Uvařené brambory slijeme, rozpůlíme a lehce vydlabeme. Vydlabanou hmotu rozmačkáme vidličkou a smícháme ji s připravenou zeleninou, sýrem a vejci. Směs osolíme, opepříme a naplníme jí brambory. Naplněné brambory skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Plech dáme do trouby a pečeme 12 - 15 minut.

  9. Ztuhlé bylinkové máslo nakrájíme na plátky. Brambory vyjmeme z trouby a ještě horké je servírujeme. Na každou naplněnou bramboru položíme plátek másla a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!