Plněné smažené žampiony s bylinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

500 g žampiony
podle chuti
sůl
náplň
3-4 ks vejce
100 g šunka
pažitka
petrželová nať
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony připravíme na plnění - oloupeme a vyřízneme nožičky. Poté si připravíme náplň, kterou budeme žampionové hlavičky plnit.

  2. Šunku nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na malém množství oleje, poté přidáme rozšlehaná osolená vejce a až nám vejce ztuhnou, přidáme nakrájené bylinky - pažitka a petrželová nať.

  3. Náplň necháme trochu vychladnout a naplníme žampionové hlavičky, které pak opatrně, aby nám náplň nevypadla, obalíme v klasickém trojobalu. Žampiony smažíme na vyšší vrstvě oleje dozlatova.

  4. Plněné smažené žampiony s bylinkami jsou výborné s americkými brambory nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!