Kroužky cukety plněné masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 2 lžičky sůl 1 ks vejce 1 - 2 špetky bazalka 1 lžička pepř 100 g hladká mouka 3 lžičky provensálské koření 1/2 kg mleté maso 2 lžičky drcený kmín 5 dkg tvrdý sýr 1 ks větší cuketa
Postup Kroužky cukety plněné masem
Postup přípravy receptu
-
Cuketu omyjeme a jen částečně oloupeme (střídavě tak, aby vznikly podélné pruhy)
Oddělíme kraje cukety - špičku se stopkou (1/4) a druhý konec (1/4) a zbývající větší část (2/4) nakrájíme na 2 - 3 cm silná kolečka
Menším nožem vyřízneme měkkou vnitřní část, získáme cuketové kroužky
Kroužky rozložíme na nízký plech vyložený pečicím papírem
Oddělenou část cukety podélně rozkrojíme, zbavíme vnitřku a jemně nastrouháme
Do mísy připravíme mleté maso a přidáme jemně nastrouhanou menší cuketu. Osolíme, opepříme, doplníme drcený kmín, prolisovaný česnek, provensálské koření a bazalku. Nakonec přidáme vejce a hladkou mouku. Všechny suroviny dobře promícháme. Podle potřeby (je-li směs hodně vláčná) přisypeme strouhanku nebo jemně nakrájíme tvrdší chléb
Středy cuketových kroužků plníme masovou směsí, lžící uhladíme. Pro výraznější chuť a vůni na každý naplněný střed přidáme trochu provensálského koření. Je možné použít čerstvý tymián
Plech vložíme do pečící trouby a zapékáme na horký vzduch při 160 °C asi 40 minut
Před podáváním na každý kroužek položíme slabší plátek tvrdého sýru a necháme jej roztavit
Kroužky cukety plněné masem podáváme s vařeným bramborem, rajčaty a česnekovým dresinkem.