Kroužky cukety plněné masem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 lžičky sůl
1 ks vejce
1 - 2 špetky bazalka
1 lžička pepř
100 g hladká mouka
3 lžičky provensálské koření
1/2 kg mleté maso
2 lžičky drcený kmín
5 dkg tvrdý sýr
1 ks větší cuketa

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu omyjeme a jen částečně oloupeme (střídavě tak, aby vznikly podélné pruhy)

  2. Oddělíme kraje cukety - špičku se stopkou (1/4) a druhý konec (1/4) a zbývající větší část (2/4) nakrájíme na 2 - 3 cm silná kolečka

  3. Menším nožem vyřízneme měkkou vnitřní část, získáme cuketové kroužky

  4. Kroužky rozložíme na nízký plech vyložený pečicím papírem

  5. Oddělenou část cukety podélně rozkrojíme, zbavíme vnitřku a jemně nastrouháme

  6. Do mísy připravíme mleté maso a přidáme jemně nastrouhanou menší cuketu. Osolíme, opepříme, doplníme drcený kmín, prolisovaný česnek, provensálské koření a bazalku. Nakonec přidáme vejce a hladkou mouku. Všechny suroviny dobře promícháme. Podle potřeby (je-li směs hodně vláčná) přisypeme strouhanku nebo jemně nakrájíme tvrdší chléb

  7. Středy cuketových kroužků plníme masovou směsí, lžící uhladíme. Pro výraznější chuť a vůni na každý naplněný střed přidáme trochu provensálského koření. Je možné použít čerstvý tymián

  8. Plech vložíme do pečící trouby a zapékáme na horký vzduch při 160 °C asi 40 minut

  9. Před podáváním na každý kroužek položíme slabší plátek tvrdého sýru a necháme jej roztavit

  10. Kroužky cukety plněné masem podáváme s vařeným bramborem, rajčaty a česnekovým dresinkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!