Plněné telecí hrudí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 2 lžíce strouhanka 1 ks cibule 1 ks mrkev 250 g klobása bílý pepř 0.5 ks červená paprika 0.5 ks zelená paprika - muškátový oříšek mletý 1 kg vykoštěné telecí hrudí 0.5 ks žlutá paprika 2 lžíce sekaná petrželová nať
Postup Plněné telecí hrudí recept
Postup přípravy receptu
-
Telecí maso umyjeme pod tekoucí vodou a osušíme plátěným ubrouskem. Do masa opatrně nařízneme kapsu dlouhým a ostrým nožem. Maso necháme na prkýnku a zatím si omyjeme papriky, které důsledně zbavíme jádřinců a pokrájíme je na proužky. Opláchneme petrželku a nadrobno ji posekáme.
Vezmeme klobásy, nakrájíme je na menší kousky a smícháme s paprikou, petrželkou, vejcem a strouhankou. Lehce posypeme strouhaným muškátovým oříškem. Tuto náplň vložíme do kapsy v mase a otvor sešijeme silnou bílou nití. Takto připravené hrudí ještě potřeme solí a pepřem. Můžeme použít i koření podle chuti.
Očistíme cibuli a mrkev, nakrájíme na kolečka a rozložíme na dno pekáče. Na ně položíme hrudí a přikryjeme alobalem, který jsme z jedné strany potřeli olejem. Dáme do trouby péct na 50 až 60 minut. Průběžně podléváme (asi po 20 minutách) čistou vodou.
Hotovou pečeni vyjmeme z pekáče, odstraníme nit. Šťávu se zeleninou přecedíme. Maso naporcujeme, vložíme na předehřáté talíře a polijeme omáčkou.
Podáváme s opečenými bramborami.