Plněné telecí hrudí recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
2 lžíce strouhanka
1 ks cibule
1 ks mrkev
250 g klobása
bílý pepř
0.5 ks červená paprika
0.5 ks zelená paprika
- muškátový oříšek mletý
1 kg vykoštěné telecí hrudí
0.5 ks žlutá paprika
2 lžíce sekaná petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Telecí maso umyjeme pod tekoucí vodou a osušíme plátěným ubrouskem. Do masa opatrně nařízneme kapsu dlouhým a ostrým nožem. Maso necháme na prkýnku a zatím si omyjeme papriky, které důsledně zbavíme jádřinců a pokrájíme je na proužky. Opláchneme petrželku a nadrobno ji posekáme.

  2. Vezmeme klobásy, nakrájíme je na menší kousky a smícháme s paprikou, petrželkou, vejcem a strouhankou. Lehce posypeme strouhaným muškátovým oříškem. Tuto náplň vložíme do kapsy v mase a otvor sešijeme silnou bílou nití. Takto připravené hrudí ještě potřeme solí a pepřem. Můžeme použít i koření podle chuti.

  3. Očistíme cibuli a mrkev, nakrájíme na kolečka a rozložíme na dno pekáče. Na ně položíme hrudí a přikryjeme alobalem, který jsme z jedné strany potřeli olejem. Dáme do trouby péct na 50 až 60 minut. Průběžně podléváme (asi po 20 minutách) čistou vodou.

  4. Hotovou pečeni vyjmeme z pekáče, odstraníme nit. Šťávu se zeleninou přecedíme. Maso naporcujeme, vložíme na předehřáté talíře a polijeme omáčkou.

  5. Podáváme s opečenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!