Plněný croissant recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

100 g strouhaný sýr
12 plátků uzená krkovička
6 lžic rajčatový protlak s bylinkami
12 ks oliva bez pecky
1 balíček těsto na croissanty (rozválený plát)

Postup přípravy receptu

  1. Na těsto použijeme rozválený plát, který nařežeme na delší trojúhelníčky. Některé druhy těst již mají porce naznačeny, o to je práce jednodušší

  2. Každý trojúhelníček pomažeme ve středu lžící ochuceného protlaku, položíme po 2 plátcích uzené krkovičky nebo jiné uzeniny, na kousky nasekané 2 olivy a posypeme sýrem. Croissanty zatočíme od širší části k užší do klasických rohlíčků

  3. Plněné croissanty přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a okraje potřeme vodou. Zapečeme při 200 °C dozlatova. Croissanty jsou dozlatova upečené zhruba za 15 - 20 minut podle typu trouby

  4. Plněné croissanty podáváme jako chuťovka, svačinu, ale klidně i snídani či večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!