Sladké bramboráčky se švestkami recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 špetka sůl
1 ks vejce
1 lžíce hladká mouka
100 g švestková povidla
500 g syrové brambory
12 ks zralé švestky
100 g směs mák a cukr 1:1

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nastrouháme na hrubé a dlouhé nudličky, přebytečnou vodu z brambor vymačkáme. Přidáme vejce, mouku, cukr a sůl, promícháme a v rozehřátém lívanečníku vytřeném olejem z těsta pozvolna upečeme malé světlé bramboráčky (aby nebyly zcela dopečené)

  2. Bramboráčky rozložíme na plech, polovinu z nich obložíme půlkami švestek a posypeme je směsí máku s cukrem. Plech vložíme do trouby a pečeme dozlatova 15-20 min. při 170°C

  3. Hotové bramboráčky bez švestek potřeme povidly a přiklopíme je bramboráčky se švestkou, pocukrujeme a můžeme podávat

  4. 12 kusů těchto sladkých bramboráčků budete připravovat 70 minu a ingredience vás vyjdou přibližně na 60,- Kč.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!