Sladké bramboráčky se švestkami recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 1 špetka sůl 1 ks vejce 1 lžíce hladká mouka 100 g švestková povidla 500 g syrové brambory 12 ks zralé švestky 100 g směs mák a cukr 1:1
Postup Sladké bramboráčky se švestkami
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nastrouháme na hrubé a dlouhé nudličky, přebytečnou vodu z brambor vymačkáme. Přidáme vejce, mouku, cukr a sůl, promícháme a v rozehřátém lívanečníku vytřeném olejem z těsta pozvolna upečeme malé světlé bramboráčky (aby nebyly zcela dopečené)
Bramboráčky rozložíme na plech, polovinu z nich obložíme půlkami švestek a posypeme je směsí máku s cukrem. Plech vložíme do trouby a pečeme dozlatova 15-20 min. při 170°C
Hotové bramboráčky bez švestek potřeme povidly a přiklopíme je bramboráčky se švestkou, pocukrujeme a můžeme podávat
12 kusů těchto sladkých bramboráčků budete připravovat 70 minu a ingredience vás vyjdou přibližně na 60,- Kč.