Podzimní hruškový moučník s mřížkami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 g cukr
5 lžic cukr
1 ks vejce
1 ks vejce
vejce
200 g máslo
5 lžic rozinky
500 g hruška
300 g hladká mouka
250 g zakysaná smetana
0,5 lžiček kypřící prášek do pečiva
1 balíček vanilkový pudinkový prášek

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, studeného nakrájeného másla, cukru, prášku do pečiva a vejce zpracujeme těsto do bochníčku a zabalené v potravinářské folii necháme 30 minut v lednici odpočinout

  2. Hrušky oloupeme, nastrouhané na jemné straně struhadla a promícháme se smetanou, pudinkem, cukrem a rozinkami namočenými v rumu

  3. Z části těsta vyválíme plát velikosti našeho menšího plechu. Těsto položíme na plech s pečicím papírem, propíchneme slabě vidličkou a těsto přikryjeme náplní. Potom náplň přikryjeme proužky, které jsme si připravili ze zbytku těsta. Mřížky potřeme rozšlehaným vejcem

  4. Hruškový moučník pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C

  5. Podzimní hruškový moučník s mřížkami podáváme pocukrovaný a nakrájený na kousky ke kávě a čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!