Podzimní hruškový moučník s mřížkami recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 100 g cukr 5 lžic cukr 1 ks vejce 1 ks vejce vejce 200 g máslo 5 lžic rozinky 500 g hruška 300 g hladká mouka 250 g zakysaná smetana 0,5 lžiček kypřící prášek do pečiva 1 balíček vanilkový pudinkový prášek
Postup Podzimní hruškový moučník s mřížkami
Postup přípravy receptu
-
Z hladké mouky, studeného nakrájeného másla, cukru, prášku do pečiva a vejce zpracujeme těsto do bochníčku a zabalené v potravinářské folii necháme 30 minut v lednici odpočinout
Hrušky oloupeme, nastrouhané na jemné straně struhadla a promícháme se smetanou, pudinkem, cukrem a rozinkami namočenými v rumu
Z části těsta vyválíme plát velikosti našeho menšího plechu. Těsto položíme na plech s pečicím papírem, propíchneme slabě vidličkou a těsto přikryjeme náplní. Potom náplň přikryjeme proužky, které jsme si připravili ze zbytku těsta. Mřížky potřeme rozšlehaným vejcem
Hruškový moučník pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C
Podzimní hruškový moučník s mřížkami podáváme pocukrovaný a nakrájený na kousky ke kávě a čaji.