Plněný fenykl recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
50 g máslo
600 g fenykl
náplň
sůl
4 lžíce strouhanka
160 g cuketa
3 ks rajče
1 konzerva sardelky
mletý bílý pepř
250 ml zeleninový bujon
200 g blaťácké zlato
Postup Plněný fenykl recept
Postup přípravy receptu
-
Váha odpovídá asi 2 kusům fenyklu. Fenykl rozpůlíme, očistíme, omyjeme a osušíme. Křehké lístky odložíme stranou. Půlky fenyklu vložíme do horkého zeleninového vývaru a vaříme 10 minut. Potom vydlabeme vnitřky a jemně je usekáme.
Rajčata a cuketu omyjeme a osušíme. Rajčata zbavíme jadýrek a pokrájíme, cuketu a sýr nakrájíme na malé kostičky. Sardelky omyjeme, osušíme a posekáme. Vše smícháme se strouhankou, posekaným fenyklem, opepříme a podle potřeby osolíme.
Vymastíme zapékací misku, rozložíme do ní půlky fenyklů, naplníme směsí, poklademe vločkami másla a pečeme v předehřáté troubě na 200°C dozlatova.
Plněný fenykl podáváme ozdobený fenyklovými lístečky.