Plněný krocan recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička česnek 1 ks vejce 150 g máslo 2 hrnečky cibule 4 lžíce celer 3 hrnečky mrkev 1 ks krocan 1 dl bílé víno 1 dl kuřecí bujon 2 ks rohlik podle chuti tymián šalvěj
Postup Plněný krocan recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si připravíme nádivku. Zeleninu očistíme. Nasekáme mrkev, celer, cibuli i česnek na kostičky. Na pánvi rozpustíme 2 kousky másla, přidáme cibuli, osolíme, opepříme a restujeme zhruba 10 minut. Pak přidáme ostatní zeleninu a pokračujeme dalších 5 minut. Rohlík nakrájíme na kousíčky a také ho orestujeme. Přidáme ho k nádivce.
Dáme vařit kuřecí bujon s vínem a máslem. Tímto vývarem zeleninu podlijeme a dáme péct na 30 minut do trouby.
Na pekáč s půlkou másla dáme umytého krocana, okořeníme šalvějí, tymiánem a pečeme na 180 °C 3 hodiny. Během pečení krocana podléváme.
Upečeného krocana vyndáme, vyplníme nádivkou a naporcujeme. Plněný krocan je skvělou večeří nejen o vánočních svátcích.