Plněný kynutý závin recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 6 kostek cukr 2 ks vejce 250 g máslo 8-10 lžic mléko 20 g droždí 0.5 kg hladká mouka na potření 1 ks vejce podle chuti náplň
Postup Plněný kynutý závin recept
Postup přípravy receptu
-
V malé mističce si z mléka, droždí a cukru připravíme kvásek. Necháme jej vzejít.
Do mísy si prosijeme mouku, přidáme vejce, vzešlý kvásek a rozpuštěné vychladlé máslo. Vše důkladně propracujeme do těsta, zabalíme do utěrky a dáme asi na půl hodiny odpočinout do lednice.
Z odleželého těsta vyválíme dva obdelníky, které potřeme náplní, zabalíme je do závinů, potřeme rozšlehaným vejcem a asi 15 minut necháme na plechu odstát.
Troubu předehřejeme na 180 °C a záviny v ní upečeme.