Plněný paprikový lusk s omáčkou z čerstvých rajčat recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 ks zelená paprika
směs
8 stroužků česnek
2 ks vejce
5-6 lžic strouhanka
2-3 lžíce hladká mouka
1 kg mleté maso
podle chuti
sůl
majoránka
koření na mleté maso
mletý černý pepř
omáčka
1-2 ks cibule
1 kelímek smetana na vaření
1-2 kostky bujon
2 kg keříčková rajčata

Postup přípravy receptu

  1. Česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme na půl kolečka. Zelené papriky očistíme a vydlabeme. Rajčata nakrájíme na kousky.

  2. Mleté maso ochutíme solí, pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem. Přidáme koření na mletá masa, vejce, trochu mouky, trochu strouhanky a vše smícháme.

  3. Vydlabané papriky naplníme směsí a ze zbytku směsi utvoříme kuličky, které dáme společně s naplněnými paprikami do pekáče. Na papriky s kuličkami nasypeme nakrájenou cibuli, na to rozložíme nakrájená rajčata a dáme do trouby upéct asi na 1,5 - 2 hodiny při 220 °C.

  4. Nezapomeneme papriky a kuličky v půlce otočit, po upečení vyjmeme z pekáče a zbylou šťávu dáme do hrnce, kde ji následně rozmixujeme, přilijeme vodu a uvaříme omáčku, kterou zahustíme a zjemníme smetanou na vaření podle potřeby, dochutíme solí, pepřem a můžeme přidat i 1 - 2 kostky masového bujonu.

  5. K plněnému paprikovému lusku s omáčkou z čerstvých rajčat si jako přílohu můžeme uvařit rýži nebo knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!