Plněný paprikový lusk s omáčkou z čerstvých rajčat recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 ks zelená paprika směs 8 stroužků česnek 2 ks vejce 5-6 lžic strouhanka 2-3 lžíce hladká mouka 1 kg mleté maso podle chuti sůl majoránka koření na mleté maso mletý černý pepř omáčka 1-2 ks cibule 1 kelímek smetana na vaření 1-2 kostky bujon 2 kg keříčková rajčata
Postup Plněný paprikový lusk s omáčkou z čerstvých rajčat recept
Postup přípravy receptu
-
Česnek prolisujeme a cibuli nakrájíme na půl kolečka. Zelené papriky očistíme a vydlabeme. Rajčata nakrájíme na kousky.
Mleté maso ochutíme solí, pepřem, majoránkou a prolisovaným česnekem. Přidáme koření na mletá masa, vejce, trochu mouky, trochu strouhanky a vše smícháme.
Vydlabané papriky naplníme směsí a ze zbytku směsi utvoříme kuličky, které dáme společně s naplněnými paprikami do pekáče. Na papriky s kuličkami nasypeme nakrájenou cibuli, na to rozložíme nakrájená rajčata a dáme do trouby upéct asi na 1,5 - 2 hodiny při 220 °C.
Nezapomeneme papriky a kuličky v půlce otočit, po upečení vyjmeme z pekáče a zbylou šťávu dáme do hrnce, kde ji následně rozmixujeme, přilijeme vodu a uvaříme omáčku, kterou zahustíme a zjemníme smetanou na vaření podle potřeby, dochutíme solí, pepřem a můžeme přidat i 1 - 2 kostky masového bujonu.
K plněnému paprikovému lusku s omáčkou z čerstvých rajčat si jako přílohu můžeme uvařit rýži nebo knedlíky.