Plněný piknikový chleba recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek olej sůl 2 ks cibule 4 lžíce majonéza 1 lžíce kečup 250 g žampiony pepř 700 g vepřové maso 1 lžička ostrá hořčice 1/2 kg bochník chleba
Postup Plněný piknikový chleba
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek sloupneme a nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Maso omyjeme, osušíme, opepříme a naklepeme
Z chleba odřízneme větší patku a vydlabeme střídku. Smícháme majonézu, kečup a hořčici a touto směsí vytřeme vnitřek bochníku
Na pánvi řádně propečeme maso z obou stran a přendáme ho na talíř. Do výpeku vložíme cibuli a česnek, necháme zpěnit a přidáme žampiony. Osolíme a opepříme a podusíme doměkka
Bochník chleba pevně vyplníme masem a žampionovou směsí. Střídkou vytřeme zbytek šťávy z pánve a vtlačíme do bochníku. Otvor přikryjeme patkou a vše zarolujeme pevně do čisté utěrky. Převážeme provázkem, zatížíme a necháme v chladu do druhého dne rozležet
Plněný piknikový chleba krájíme na plátky a podáváme s čerstvou zeleninou.