Plněný pórek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 ks cibule
450 g rajče
800 g pórek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
náplň
1 ks vejce
strouhanka
100 ml mléko
1 ks houska
300 g mleté maso

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme nádivku. Housku namočíme do mléka, necháme nasáknout a poté mléko vymačkáme. Housku rozmělníme vidličkou. Housku smícháme s masem, vejcem a podle chuti nádivku okořeníme solí a pepřem. Nádivka by měla být hutná, takže ji podle potřeby zahustíme strouhankou.

  2. Rajčata nařízneme, spaříme, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. V kastrůlku si stranou rozpálíme máslo. Vsypeme cibuli a necháme ji zpěnit. vsypeme rajčata a dusíme je ve vlastní šťávě doměkka. Pak rajčata podle potřeby prolisujeme.

  3. Z pórků použijeme jen bílé silné stonky, zelené části odkrojíme a použijeme třeba na polévku. Pórky podélně rozkrojíme. Část středů vybereme. Pórkové lodičky naplníme masovou směsí. Troubu předehřejeme.

  4. Plněné pórky rozložíme do vymaštěné zapékací misky. Zalijeme je rajčaty, podlijeme trochou vývaru a podle potřeby ještě osolíme a opepříme. Misku přikryjeme, zakryjeme poklicí a v troubě dusíme, až pórek změkne. Můžeme je ještě sypat sýrem a krátce zapéct.

  5. Plněné pórky ihned podáváme. Přeléváme je vypečenou šťávou. Plněné pórky jsou senzační s bramborovou kaší nebo brambory. Vhodná je i rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!