Plněný pstruh recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 50 g cibule 20 g celer 1 hrst pažitka 100 g mandle 150 g pstruh 25 g pečivo 100 ml nízkotučné mléko 1 špetka muškátový květ 1 lžíce citronová šťáva 1 špetka mletý černý pepř 100 g jádra vlaškých ořechů
Postup Plněný pstruh recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a celer jemně nastrouháme. Smícháme se solí a pepřem. Touto hmotou potřeme vykuchaného a omytého pstruha uvnitř i na povrchu. Rybu zabalíme do alobalu a necháme uležet.
Mezitím připravíme hmotu z pečiva namočeného v mléce, nastrouhaných mandlí a ořechů, pažitky a citronové šťávy. Okořeníme pepřem, solí a muškátovým květem. Touto hmotou naplníme břišní dutinu ryby a uzavřeme jehlou nebo párátky.
Rybu pak dusíme v páře a ihned podáváme.