Plněný telecí ptáček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
30 g máslo
cibule
hladká mouka
150 g telecí maso
náplň
30 g slanina
1 ks vejce
1 ks malá sladkokyselá okurka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme náplň. Slaninu nakrájenou na kostičky necháme zesklovatět a vymícháme s vejcem. Do prochladlého míchaného vejce přidáme jemně posekanou okurku. Máme-li, můžeme přidat zbytek uvařené rýže nebo jeden menší posekaný uvařený brambor.

  2. Cibuli oloupeme a kousek ukrojíme a nasekáme. Z masa ukrojíme dva plátky, naklepeme je, osolíme, potřeme náplní, opatrně stočíme, svážeme pevnou nití, lehce obalíme v mouce a dusíme na tuku a cibuli. Při dušení telecího ptáčka podléváme.

  3. Když je maso měkké, zaprášíme je moukou, osmahneme, zalijeme trochou vody nebo polévkou a necháme povařit.

  4. Plněného telecího ptáčka podáváme s rýží, těstovinami, bramborami apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!