Plzeňské soudečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce natvrdo
2 ks dietní párek
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
těstíčko
2 ks vejce
0.5 l mléko
200 g hladká mouka
náplň
1 dl mléko
1 ks houska
300 g mleté vepřové maso

Postup přípravy receptu

  1. Umleté vepřové maso spojíme s namočenou houskou v mléce, osolíme, opepříme a důkladně vyšleháme. Nejlepší je tuto směs si připravit den předem, aby pak příprava netrvala dlouho.

  2. Nejprve si z těstíčka připravíme palačinky, které potřeme masovou směsí. Na tuto směs pak položíme uvařené vejce, do kterého jsme udělali otvor a prostrčili párek. Zařízneme jej tak, aby byl zároveň s vejcem. Pak stočíme palačinky jako soudek, přečnívající strany zahneme a celé obalíme v trojobalu. Plzeňské soudečky smažíme na větším množství oleje.

  3. Smažené plzeňské soudečky rozkrojíme a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je zeleninová obloha nebo jen lehký zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!