Plzeňské soudečky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 ks vejce natvrdo 2 ks dietní párek podle chuti sůl mletý černý pepř těstíčko 2 ks vejce 0.5 l mléko 200 g hladká mouka náplň 1 dl mléko 1 ks houska 300 g mleté vepřové maso
Postup Plzeňské soudečky recept
Postup přípravy receptu
-
Umleté vepřové maso spojíme s namočenou houskou v mléce, osolíme, opepříme a důkladně vyšleháme. Nejlepší je tuto směs si připravit den předem, aby pak příprava netrvala dlouho.
Nejprve si z těstíčka připravíme palačinky, které potřeme masovou směsí. Na tuto směs pak položíme uvařené vejce, do kterého jsme udělali otvor a prostrčili párek. Zařízneme jej tak, aby byl zároveň s vejcem. Pak stočíme palačinky jako soudek, přečnívající strany zahneme a celé obalíme v trojobalu. Plzeňské soudečky smažíme na větším množství oleje.
Smažené plzeňské soudečky rozkrojíme a ihned podáváme. Vhodnou přílohou je zeleninová obloha nebo jen lehký zeleninový salát.