Selské rizoto recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 25 g máslo 1 ks cibule 50 g celer 1 hrst tymián 1 snítka šafrán 150 g houby 1 hrst oregano 50 g špek 1 špetka pepř 1 dl bílé víno 6 dl masový vývar 50 g parmezán 300 g krůtí maso 250 g italská rýže
Postup Selské rizoto
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu oloupeme, očistíme, stejně tak žampiony. Vše i s masem a špekem nakrájíme podle libosti na malé kousky
Orestujeme česnek, cibuli, špek a celer, poté přidáme maso, žampiony a nakonec rýži, kterou podlijeme bílým vínem. Necháme vyvřít víno. Poté přidáme šafrán, pepř a oregano. Vaříme zhruba 30 minut do změknutí rýže, v této fázi podléváme postupně vývarem, vždy necháme vyvřít a teprve pak podlijeme znova
Jakmile je rýže al dente, řídká, aby ji mohl parmezán zahustit, tak ji odstavíme a přidáme nastrouhaný parmezán a máslo, vše důkladně promícháme. Jestliže se nám zdá selské rizoto málo slané, dosolíme ho teprve po přidání parmezánu
Správné selské rizoto má být řídké, takže nešetříme vývarem a klidně dáme i více. Podáváme jako hlavní chod.