Plzeňský kapr recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 lžička olej
1 lžíce máslo
1 ks cibule
0 ks citron
1 sklenice pivo
4 porce kapr
0 ks citronová kůra
15 dkg anglická slanina
podle chuti
sůl
kmín
mletý pepř
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Kapra naporcujeme na podkovy, omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem.

  2. Na dno pekáčku kápneme lžičku oleje, poklademe porce kapra, posypeme nasekanou cibulí a nasekaným česnekem. Poklademe na proužky nakrájenou anglickou slaninou, zastříkneme vymačkanou šťávou z půlky citronu a lehce nastrouháme citronovou kůru. Navrch přidáme ještě lžíci másla.

  3. Takto připraveného plzeňského kapra pečeme v troubě při teplotě 150 °C asi 20 minut. Po této době podlijeme sklenicí piva. Ohřátým výpekem přelijeme kapra seshora a dalších 10 - 15 minut dopékáme.

  4. Plzeňského kapra podáváme s vařenými brambory a sypeme nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!