Plzeňský kapr recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 1 lžička olej 1 lžíce máslo 1 ks cibule 0 ks citron 1 sklenice pivo 4 porce kapr 0 ks citronová kůra 15 dkg anglická slanina podle chuti sůl kmín mletý pepř čerstvá petrželka
Postup Plzeňský kapr recept
Postup přípravy receptu
-
Kapra naporcujeme na podkovy, omyjeme, osolíme, opepříme a posypeme kmínem.
Na dno pekáčku kápneme lžičku oleje, poklademe porce kapra, posypeme nasekanou cibulí a nasekaným česnekem. Poklademe na proužky nakrájenou anglickou slaninou, zastříkneme vymačkanou šťávou z půlky citronu a lehce nastrouháme citronovou kůru. Navrch přidáme ještě lžíci másla.
Takto připraveného plzeňského kapra pečeme v troubě při teplotě 150 °C asi 20 minut. Po této době podlijeme sklenicí piva. Ohřátým výpekem přelijeme kapra seshora a dalších 10 - 15 minut dopékáme.
Plzeňského kapra podáváme s vařenými brambory a sypeme nasekanou petrželkou.