Zapečený hermelín se žampiony recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- olej sůl 1/2 ks cibule čerstvá petrželka mletý černý pepř 2 ks Hermelín 1 ks červená feferonka 4 ks větší žampiony
Postup Zapečený hermelín se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kostičky a čerstvou petrželku jemně usekáme. Malou čerstvou červenou feferonku zbavíme jadérek a nakrájíme najemno
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme žampiony, feferonky, pepř, sůl a vše podusíme doměkka. Směs necháme vychladnout
Vrchní části hermelínů seřízneme, vnitřky vydlabeme a promícháme s vychladlými houbami a petrželkou. Touto směsí oba sýry naplníme a krátce v předehřáté troubě zprudka zapečeme
Zapečený hermelín se žampiony podáváme horký na listech salátu. Jako přílohu volíme pečivo podle vlastní obliby.