Zapečený hermelín se žampiony recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

olej
sůl
1/2 ks cibule
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
2 ks Hermelín
1 ks červená feferonka
4 ks větší žampiony

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné kostičky a čerstvou petrželku jemně usekáme. Malou čerstvou červenou feferonku zbavíme jadérek a nakrájíme najemno

  2. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme žampiony, feferonky, pepř, sůl a vše podusíme doměkka. Směs necháme vychladnout

  3. Vrchní části hermelínů seřízneme, vnitřky vydlabeme a promícháme s vychladlými houbami a petrželkou. Touto směsí oba sýry naplníme a krátce v předehřáté troubě zprudka zapečeme

  4. Zapečený hermelín se žampiony podáváme horký na listech salátu. Jako přílohu volíme pečivo podle vlastní obliby.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!