Plzeňský ptáček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky sůl
1 lžička mletý černý pepř
4 plátky vepřová plec (150g)
omáčka
4 lžíce olej
200 ml vývar
2 ks cibule
4 kuličky nové koření
1 lžíce hladká mouka
250 ml světlé pivo
2 lžíce ostrý kečup
náplň
1 lžička sůl
2 lžíce voda
2 ks sterilovaná okurka
200 g mleté vepřové maso
1 ks vařené vejce

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Mleté maso promícháme s vodou a solí a na každý plátek masa navršíme hromádku. Vejce a okurky nakrájíme na čtvrtky. Přidáme čtvrtku vejce a dvě čtvrtky okurky. Zavineme a převážeme.

  3. Do pekáčku dáme olej, nadrobno pokrájenou cibuli, položíme ptáčky, přidáme nové koření a pečeme doměkka za občasného podlévání vývarem. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a zasmahneme. Zalijeme pivem, kečupem a provaříme.

  4. Ptáčky zbavíme nití a každou porci přepůlíme. Jednotlivé porce na talíři přeléváme omáčkou (můžeme přecedit).

  5. Podáváme s vařenými brambory nebo chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!