Plzeňský ptáček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžičky sůl 1 lžička mletý černý pepř 4 plátky vepřová plec (150g) omáčka 4 lžíce olej 200 ml vývar 2 ks cibule 4 kuličky nové koření 1 lžíce hladká mouka 250 ml světlé pivo 2 lžíce ostrý kečup náplň 1 lžička sůl 2 lžíce voda 2 ks sterilovaná okurka 200 g mleté vepřové maso 1 ks vařené vejce
Postup Plzeňský ptáček recept
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme a opepříme.
Mleté maso promícháme s vodou a solí a na každý plátek masa navršíme hromádku. Vejce a okurky nakrájíme na čtvrtky. Přidáme čtvrtku vejce a dvě čtvrtky okurky. Zavineme a převážeme.
Do pekáčku dáme olej, nadrobno pokrájenou cibuli, položíme ptáčky, přidáme nové koření a pečeme doměkka za občasného podlévání vývarem. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a zasmahneme. Zalijeme pivem, kečupem a provaříme.
Ptáčky zbavíme nití a každou porci přepůlíme. Jednotlivé porce na talíři přeléváme omáčkou (můžeme přecedit).
Podáváme s vařenými brambory nebo chlebem.